Home » Gezondheid » Voeding

Opfok kalveren: voeding, kalverbrokken, voederapparatuur en huisvesting

De opfok van kalveren kan op diverse manieren worden aangepakt. Ook zijn hier verschillende middelen voor te bedenken. Maar wat is nu de juiste manier van opfokken? En welke apparatuur kunt u hier het best voor gebruiken? Wij leggen graag onze middelen aan u voor.

Alpuro Breeding kalvermelk en krachtvoer

Kalvermelk van Alpuro Breeding is zeer smakelijk en zorgt dus voor een hoge groei. Voor een goede pensontwikkeling is het van belang dat u uw kalveren zo snel mogelijk krachtvoer voorzet. Gedurende de eerste 30 dagen adviseren wij de Muesli Start Mix. Daarmee laat u de kalveren alvast wennen aan de Ruwvoerbrok. De Muesli Start Mix en de Ruwvoerbrok bevatten veel eiwitten en zijn makkelijk te verteren. Daarnaast heeft Alpuro Breeding een krachtvoerbrok, de Alpuro startbrok, welke naast ruwvoer gevoerd kan worden. 

Follow up kalverbrok voor kalveren vanaf 3 maanden

Wanneer u de kalveren van de melk haalt, raden we u aan om ze te blijven geven wat ze gewend zijn, Ruwvoerbrok afgestemd op hun behoeften. Naarmate het kalf ouder wordt heeft het andere voeding nodig. Speciaal voor kalveren vanaf 3 maanden hebben we Follow Up ontwikkeld.

Voederapparatuur

Ook voor (verrijdbare) melkmengers, milkbarfeeders, voertroggen en andere arbeidsbesparende voederapparatuur kunt u terecht bij Alpuro Breeding. Neem voor meer informatie over het assortiment gerust contact met ons op.

kalvermelk strooien

Opfokschema - Van biest tot pinkenrantsoen

Het opfokschema in een notendop. Een handige richtlijn. Neem voor meer informatie en advies contact op met onze kalverspecialisten.

De website van Alpuro Breeding gebruikt cookies | Deze melding verbergen