Home » Gezondheid » Gezondheidshandboek » Diarree

Kalverdiarree - Snel herstel en preventie - Alpuro Breeding

Kalverdiarree is een van de meest voorkomende kalverziekten en komt in verschillende varianten voor. Om het goed aan te kunnen pakken, moet u eerst weten waardoor het wordt veroorzaakt. Gaat het om een besmettelijke infectieuze of niet-infectieuze verstoring van de vertering? Met een diarreetest van Alpuro Breeding is dit gemakkelijk te achterhalen.

Probleemoplossende producten van Alpuro Breeding

Soms hebben uw kalveren in de eerste week al veel gezondheidsproblemen. Om kalverdiarree te voorkomen, kunt u de kalveren preventief een kalvermelk als ALCA Start of een probleemoplossend product als ALCAPasta geven. Deze probleemoplossende producten bevatten antistoffen tegen de 5 grootste diarreeveroorzakers:

  • E-Coli.
  • Cryptosporidium.
  • Rota&Corona.
  • Clostridium.
  • Salmonella.

Maar Alpuro Breeding levert meer probleemoplossende producten. Alprotect is een vitaminebooster op kruidenbasis die goed werkt tegen kalverdiarree veroorzaakt door Cryptosporidium en Coccidiose. Altop is een vitaminen- en mineralenpreparaat. Het versnelt het herstel van diarree en zorgt voor extra vitaliteit en gezondheid.

Kalverdiarree voorkomen

Ter preventie van de kalverdiarree, kunt u de voederapparatuur nog eens goed nalopen. Zorg voor een goed gereinigde en hygiënische melkaanmaak en -verstrekking. Houdt ook de kalverhokken goed droog. Bij Alpuro Breeding kunt terecht voor gemakkelijk schoon te houden voederapparatuur en goed geventileerde kalverhokken en - iglo's. Daarmee verkleint u de kans op kalverdiarree.

Voorbeelden kalverdiarree:

 

De website van Alpuro Breeding gebruikt cookies | Deze melding verbergen