Home » Voeding » Kalveren

Alles over voeding van kalveren, kalverbrokken, voederapparatuur en huisvesting?

Er zijn diverse manieren om uw kalveren op te fokken. Ook zijn hier verschillende middelen voor. Maar wat is nu de juiste manier van opfokken? En welke apparatuur kunt u hier het best voor gebruiken?

Alpuro Breeding kalvermelk en krachtvoer

Kalvermelk van Alpuro Breeding is zeer smakelijk en zorgt dus voor een hoge groei. Voor een goede pensontwikkeling is het van belang dat u uw kalveren zo snel mogelijk krachtvoer voorzet. Gedurende de eerste 30 dagen adviseren wij de Muesli Start Mix. Daarmee laat u de kalveren alvast wennen aan de Ruwvoerbrok. De Muesli Start Mix en de Ruwvoerbrok bevatten veel eiwitten en zijn makkelijk te verteren. Daarnaast heeft Alpuro Breeding een krachtvoerbrok, de Alpuro startbrok, welke naast ruwvoer gevoerd kan worden. 

Follow up kalverbrok voor kalveren vanaf 3 maanden

Wanneer u de kalveren van de melk haalt, raden we u aan om ze te blijven geven wat ze gewend zijn, Ruwvoerbrok afgestemd op hun behoeften. Naarmate het kalf ouder wordt heeft het andere voeding nodig. Speciaal voor kalveren vanaf 3 maanden hebben we Follow Up ontwikkeld.

Voederapparatuur

Ook voor (verrijdbare) melkmengers, milkbarfeeders, voertroggen en andere arbeidsbesparende voederapparatuur kunt u terecht bij Alpuro Breeding. Neem voor meer informatie over het assortiment gerust contact met ons op.

kalvermelk strooien

Opfokschema - Van biest tot pinkenrantsoen

Het opfokschema in een notendop. Een handige richtlijn. Neem voor meer informatie en advies contact op met onze kalverspecialisten.

drinkautomaat

Op een juiste manier kalvermelk verstrekken

Het bereiden en verstrekken van kalvermelk is nauwkeurig werk. De juiste apparatuur hiervoor maakt het werk een stuk nauwkeuriger en makkelijker.

Voederapparatuur kalvermelk

krachtvoerbak kalveren

Op een juiste manier ruw- en krachtvoer verstrekken

Verhoog de voederopname door het voer op hoogte aan te bieden. Daarvoor zijn verschillende mogelijkheden. 

Voederapparatuur krachtvoer

Optimaal presteren?

Gratis jongveecheck

Altijd op de hoogte?

Tips en adviezen

De website van Alpuro Breeding gebruikt cookies | Deze melding verbergen